Quantcast
Channel: Kommentarer til: Hjemmelavet blommevin
Viewing all 40 articles
Browse latest View live

Af: Peter

$
0
0

Hej

Vi er 5 venner fra Århus, som har en kolonihave. Vi har 4 blommetræer, som giver voldsomt mange blommer. De sidste år er der gået mange til spilde, så hvis du er interesseret i en god høst, så tager vi meget gerne en flaske af havens vin i bytte. Vi kan se der bliver lagt en hel del kærlighed i.


Af: Kenn Römer-Bruhn

$
0
0

Hej Peter – det var da et super tilbud, som jeg gerne tager imod. Dog ikke i år pga. arbejdet med vores nye hus. Her går alt disponibel tid desværre til pudsning af vægge, etablering af gulvvarme, væv og grunder og jeg skal komme efter dig … Men næste år …

- Kenn

Af: Dorthe Bruhn

$
0
0

Hej Kenn

Hvordan måler du sukker og syre ?
Jeg er for første gang gået i krig med at lave vin, så jeg er total analfabet på området :)

Dorthe

Af: Kenn Römer-Bruhn

$
0
0
Hej Dorthe – ja, det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Jeg fik selv en masse ud af at melde mig ind i <a href="http://www.vinavl.dk/" title="Se hjemmesiden …" rel="nofollow">Dansk Vinavler Forening</a>. Sukker måles ved hjælp af en Oechlevægt (flydevægt) eller et særligt refraktometer, der måler sukkerets indhold i væsker vha. lysets brydning. Syre måles digitalt eller vha. et acidometer-kit bestående af lud og indikatorvæske samt et måleglas. - Kenn

Af: Jens

$
0
0

Hej Kenn
Har fået god info her. Jeg bor på Amager og på fælleden er der en masse Mirabelle træer som alle har masser af frugt. Der er både gule, røde og helt sorte… Min plan er at følge din ‘opskrift’, da den jo næster er blommer:O) Vi brygge en omgang af hver ‘farve’, så jeg til næste år kan koncentrere om den der bliver bedst.
Mit spørgsmål er… Hvor kan jeg købe de ting jeg skal bruge. Har kigget lidt her på nettet, men der er så mange muligheder at jeg har opgivet at komme i gang.
Gider ikke alt det smarte. Bare et par spande, gær og hvad der nu skal til.
Har de sidste par år brygget hyldeblomst ‘champagne’ med stor succes og synes det kunne være sjovt at prøve noget nyt uden at skulle investerer en månedes husleje…
Skal på ølbrygger kursus senere på året, men der er det for sent med mirabellerne.
Så en smule info ville blive værdsat og belønnet med en flaske eller 2:O)

På forhånd tak

Jens

Af: Kenn Römer-Bruhn

$
0
0
Hej Jens – spændende projekt du har gang i. Mirabeller indeholder ikke så meget syre, så du skal huske at tilsætte vinsyre – alternativt bruge en mængde umodne. Men det er vel ved at være slut nu. Hvis du skal ud og have udstyr, skal du som udgangspunkt bruge en spand til hver bryg. Køb kun fødevaregodkendte spande med låg og gærlåse. Alternativt kan du jo bare bruge store gryder, og lægge et viskestyke over. Gær skal du også købe – læs i indlægget hvad jeg selv bruger. Og så skal du bruge kaliumdisulfit (svovl) til at stabilisere og konservere vinen med. En fra min vinavler-forening har netop lavet en mirabelle-portvin, hvor stenene er gæret med. Inden alt sukkeret var udgæret, blev der hældt finsprit på. Det stopper den sidste gæring og konserverer samtidig vinen, og vil gøre at den forbliver sød. Mirabelle-portvin skal jeg selv på næste år – i år blev der desværre ikke tid … Dejligt at høre, at du også har gode erfaringer med <a href="http://www.blogpro.dk/mad-og-drikke/hyldeblomst-champagne/" title="Hyldeblomst champagne" rel="nofollow">hyldeblomstchampagne</a>. Held og lykke med mirabellerne … - Kenn

Af: Kim

$
0
0

Hej Kenn,

jeg påtænker mig at lave en hyldebær portvin, men jeg kan ikke rigtig finde nogen steder hvor jeg kan købe vinsprit 70%, som skal tilsættes den færdige hyldebærvin for at få alkoholprocenten op på 20%.

Har du et forslag til hvor det kan købes?

Af: Kenn Römer-Bruhn

$
0
0

Hej Kim – det lyder spændende med en hyldebærportvin. En søgning på google giver flere resultater: Salg af finsprit

Pøj med den :-)

- Kenn


Af: jesper

$
0
0

Hej Kenn,

Spændende projekt med blommesherry. Jeg går ud fra at du har svovlet den, selvom det ikke fremgår? Svovl beskytter og stabiliserer jo vinen, men kan osse forhindre udviklingen af den smag man netop ønsker i en sherry. Iøvrigt kan man købe en rendyrket “sherry flor” hvis man skulle have lyst til at eksperimentere.

Mvh, Jesper

Af: Kenn Römer-Bruhn

$
0
0

Hej Jesper – blommesherryen blev ikke svovlet og bliver som skrevet bedre og bedre. Næste år skal jeg på jagt efter blommer og i gang med en større omgang blommesherry, og så må jeg lige se på det ‘sherry flor’ du nævner …

- Kenn

Af: Aske

$
0
0

Hejsa

Jeg prøvede at lave en omgang blomme/Rønnebær vin, og er da også endt med et resultat. :P men blommerne skulle nok have været lidt mere modne end da jeg gjorde det.

Jeg har indtil videre lavet en ballon; mjød, hyldebær/æble/blåbær vin, blomme/rønnebær, æblecider og har nu gang i noget vermouth(købe kit).

Jeg har siddet og tænkt over hvorfor der egentligt ikke er nogen der fremstiller vin på købe saftevand (der er baseret på konsentrat) ?
Jeg har fundet en masse gamle opskrifter på fremstillingen af vin, men i dem er ingredienserne 16kg vindrue, XXkg æbler osv. Jeg forstiller mig det er meget nemmere at købe en masse forskellige typer saft og mixe sin egen variant?

Med det sagt har jeg nu købt og blandet en masse saft :) jeg har i morges tilføjet en forgæret blanding. (synes dog ikke at den er kommet igang endnu) [Kan der evt. være et stof tilføjet i saften så gæren ikke kan leve i dette?]

Sidste spørgsmål:
Når man maser vinduer og ikke ønsker at koge dem, tilføjer man svovl for at slå vildgær ihjel, hvordan kan min senere tilsatte gær da overleve i dette miljø?

Jeg har kigget efter en hjemmeside hvor man evt. kan stille disse spørgsmål til nogle mere erfarne vinbryggere, måske du gør? :)

På forhånd tak

Aske.

Af: Kenn Römer-Bruhn

$
0
0

Hej Aske – hold da op hvor har du gang i den. Herligt!

Flere fra min lokalgruppe i dansk vinavl, har eksperimenteret med saft og har brygget glimrende vin. Så her kan jeg ikke hjælpe dig.

Vedr. svovl på most der ikke er kogt, er det bare om at bruge en egnet gærtype. Jeg sværger selv til Killergær fra Vinoferm. Den virker hver gang!

- Kenn

Af: rene

$
0
0

Til Aske.

Jeg tænkte også på at købe almindelig saft. Jeg ville prøve og købte det billigste koncentreret saft jeg kunne finde. Det blandede jeg op med vand 1:4. Nu havde jeg 24 liter saft, som jeg hældte næsten 3 kilo sukker i. Til sidst 7 gram vingær opløst i et glas lunkent vand. Der skete ikke noget den første 1½ dag og jeg troede der var noget i saften der dræbte det/stoppede gæren, men pludselig begyndte gæringsprocessen. Jeg tror det lige skulle igang og måske ilten i saften lige skulle væk. Jeg ved ikke. Men nu gærer det og har idag 4% alkohol. Gæren kan klare 17% og så vil jeg lade det stå lidt.

Så må vi se, men selvfølgelig kan det lade sig gøre. Det er jo vinter nu så man kan ikke få frugt/bærsaft fra haven.

Jeg vil også prøve at lave højprocents alkohol i rent vand. Herefter kan jeg putte forskellig smag i det. Det kan være kaffe, the, saft. Jeg vil også prøve med chokolade. Et spændende videnskabligt projekt for vinteren :-)

Hyg jer…..

Af: Kenn Römer-Bruhn

$
0
0

Hej Rene,
der bør være så meget ilt i mosten i forbindelse med opstarten af gæringen, idet gæren skal bruge ilt til processen. En gærstarter kan være en god idé inden du starter din vin op. Den laves et døgn inden på en smule most og hele den gær du ønsker. Stiller du den lunt vil den hurtigt gære. Når gærsuppen dagen efter skal hældes i, skal du sørge for at temperaturen er nogenlunde ens på både gærstarter som most.

Herefter burde din most starte op med det samme …

- Kenn

Af: svetlana jensen

$
0
0

Hej Kenn
Hvor man kan købe hjemmelavet blommevin? Kan du sælge?

Mvh
Svetlana


Af: Kenn Römer-Bruhn

Af: svetlana jensen

$
0
0

Hej Kenn
tak for linket, jeg har fundet det også..men det skal være 30 flasker eller 28 l til teater premieren i København..Det bare ærgerligt, at du sælger ikke din hjemmelavede blommevin!
Men tak alligevel

Mvh
Svetlana

Af: Jan

$
0
0

Hej

Er det egentlig nødvendigt at udstene blommerne inden de anvendes
Hilsen en nybegynder som skal til at lave sit første forsøg nu

Af: Kenn Römer-Bruhn

$
0
0

Hej Jan. Sådan foreskrives det fra gamle bøger, men det var et stort arbejde med snittede fingre til følge. Jeg tror det handler om de stoffer/smagsstoffer du får i den færdige vin, hvis du medtager stenene – men jeg ved det ikke …

Gør et forsøg – og meld meget gerne tilbage :-)

- Kenn

Af: Thomas Dahl

$
0
0

Hej Kenn
Har selv kastet mig ud i at brygge blommevin i år, og vil også gerne forsøge med sherry’en.
Men hvor i alverden får man fat i finsprit i dagens danmark?

-Thomas

Viewing all 40 articles
Browse latest View live